Folosește cu încredere elementele constructive propuse de Rom Decor pentru a avea o terasă superbă, dar și funcțională la tine acasă.
Lucrează la amenajarea unei terase la casă, dacă vrei ca să crești valoarea proprietății tale!
1. O terasă ca un țărm de ocean
O placă de surf plasată discret lângă un perete al terasei tale, un năvod, o ancoră, un colac de salvare, câteva plante luxuriante și mai ales pereții vopsiți în culori marine, pline de prospețime. Dacă există și niște picturi adecvate (surse pe internet, în acest sens, sunt o mulțime), cu atât mai bine.
Această terasă te va teleporta cu mintea instant undeva în îndepărtatele insule din Pacific. Asta chiar dacă suntem în carantină.
Cultivând atmosfera unei „case de pe o plajă solitară” chiar la tine acasă, starea de spirit se va schimba rapid. Cu niște plante adecvate (poți pune și un palmier în ghiveci, dacă dorești) alături de câteva piese de mobilier realizate din materiale naturale, în tonuri calde, succesul amenajării este garantat.
Trucul de bază pentru imitarea unui decor maritim? Poți utiliza nuanțe azurii și aurii, un șezlong chic și chiar o umbrelă de soare vesel colorată!
2. Terasă de bloc văruită ca în insulele grecești
Pe o terasă unde atmosfera cochetează cu piese de mobilier din lemn deschis ca nuanță și puritatea albului, gândul te poate duce ușor la o vacanță în Grecia.
Vrei ceva mai mult? Un decor unde vedeta este varul alb de pe pereți, un acoperiș (copertină) confecționat din trestie sau, de ce nu, din bețe de bambus și mobilierul din lemn exotic:
- aduce autenticitate;
- creează armonie;
- oferă continuitate spațiului;
Alege, așadar, un mobilier din lemn sau de piatră dacă vrei un decor tradițional inspirat de meleagurile grecești. Comandă o masă mică și câteva scaune drăguțe, pe care să așezi perne. Optează chiar și pentru o mochetă imprimată cu motive elene pentru a oferi personalitate spațiului terasei tale.
3. Magia terasei cu un decor specific anilor `70
Care sunt accesoriile la modă potrivite pentru o terasă ca acum 50 de ani? Piesele din lemn de culoare deschisă și multă piele. Dacă mai adăugăm accente cu ajutorul macrameurilor ca cele de pe vremea bunicii, în versiunile din anii 70, vei aborda stilul retro.
Alege, dacă este posibil, obiecte care se pot suspenda (mai ales pentru terasele mici) deoarece, așa vei putea câștiga spațiu.
4. O mică terasă modernă și elegantă
Cum să îți organizezi simplu, dar cu stil, o mică terasă urbană? Prin introducerea unor tonuri de culoare potrivite, dar și prin poziționarea strategică a elementelor de bază ale naturii. În această atmosferă specială, plantele și arbuștii la ghiveci pot să fie așezați în cele 4 colțuri ale terasei pentru o prospețime maximă.
O soluție excelentă pentru renovarea pereților terasei constă în revopsirea lor. Culoarea joacă un rol fundamental, fie că este vorba de interior, fie de fațadele casei.
O altă opțiune pentru a acoperi vechiul perete degradat al unei terase este acoperirea acestuia cu iederă, struguri sălbatici și alte soiuri de plante agățătoare. Dacă preferi flori, plantează în ghivece, hortensii, trandafiri sau iasomie.
Coșurile din răchită sunt o altă modalitate eficientă de a ascunde crăpăturile în timp ce creează un decor elegant în stil mediteranean. Vor arăta deosebit de bine pe o suprafață vopsită în alb.