Renovarea locuintei reprezinta un pas important pentru orice familie. Dincolo de costul destul de ridicat, schimbarea aspectului casei este esentiala pentru confortul tuturor membrilor familiei. Specialistii in design interior recomanda reamenajarea incaperilor la o perioada de cel mult 10 ani, pentru ca „energiile negative” sa fie indepartate.
Inainte de inceperea unei renovari, proprietarii trebuie sa ia in calcul achizitionarea unor materiale auxiliare, care sa vina in ajutorul muncitorilor angajati. De la mortar si pana la plinte sau pensule, toate sunt indispensabile. O munca de calitate nu poate fi dusa la bun sfarsit daca nu sunt respectate toate regulile si daca nu sunt urmati toti pasii.
In orice magazin de amenajari interioare, clientii pot gasi o gama variata de produse. Spre exemplu, nelipsitii distantieri de podea pot fi usor de reperat in sectiunea cu gresie si faianta. Sunt sub forma unor cruciulite de plastic, al caror rol este acela de a sustine placile de gresie in momentul montajului final. Asa cum zugravii bine stiu, constructiile au tendinta de a „se aseza”, fie datorita miscarii placilor tectonice, fie din cauza intaririi cimentului. In cazul in care nu sunt utilizati distantierii, placile de gresie si faianta isi vor modifica pozitia si vor capata un aspect inestetic.
Dilatatia este o alta cauza pentru care se impune utilizarea acestor distantieri de podea. In cazul incaperilor cu un grad ridicat de umiditate, acestia sunt esentiali pentru a impiedica podeaua sa se umfle. Montarea placilor de gresie trebuie facuta doar cu ajutorul distantierilor, pentru ca rezultatul final sa fie unul pe masura asteptarilor.
Cele mai citite articole
In plus, aspectul estetic reprezinta un alt criteriu esential. Placile se pot misca si astfel se va ajunge la un rezultat inegal, care ii poate deranja pe proprietari. Cu putina atentie si multa indemanare, zugravii pot realiza o lucrare impecabila. Totul tine de experienta si de priceperea oamenilor angajati sa renoveze locuinta.
Tipuri de distantieri de podea
Exista mai multe modele de distantieri sau piloni reglabili, care trebuie utilizate conform indicatilor producatorilor de gresie si faianta. Spre exemplu, sunt anumite placi de ceramica ce trebuie montate la o distanta de minimum 2 mm, ceea ce inseamna ca in acest cazul se vor folosi distantieri de podea de 2mm.
Aceste elemente trebuie mentinute pe podea sau pe perete pana la intarirea placilor, pentru o mai buna fixare. Zugravii sunt cei care ii vor scoate imediat ce au terminat treaba. Singurul lucru care mai trebuie facut este curatarea intregii suprafete cu o solutie eficienta, care sa permita indepartarea tuturor urmelor.
Orice model de pe piata are urmatoarele dimensiuni: 1mm; 2mm; 3mm; 5mm, insa fiecare trebuie folosit in mod corespunzator, pentru ca rezultatul sa fie unul de calitate. De regula, distantierii sunt confectionati din plastic si nu mai pot fi reutilizati. Pretul de achizitie este unul avantajos pentru toate buzunarele, asa ca proprietarii nu ar trebui sa faca rabat la cumpararea lor.