Tips&tricks: cum sa pregatesti cel mai delicios pui Shanghai acasa?

Publicat: Expresul

Doamnele si domnisoarele care vor sa pregateasca cel mai delicios pui Shanghai reteta acasa pot descoperi in randurile ce urmeaza toate informatiile de care au nevoie, incepand de la ingredientele necesare si pana la pasii pe care trebuie sa ii urmeze. Este vorba despre o reteta simpla, care poate fi pregatita foarte repede si care nu impune o lista de cumparaturi complexa in prealabil. Mai mult, puiul poate fi gatit doar cu ajutorul a cateva vase si a cateva ustensile care se regasesc in orice bucatarie!

Care sunt ingredientele necesare?

Pentru inceput, gospodinele trebuie sa stie care sunt ingredientele de care au nevoie pentru pregatirea puiului Shanghai. Este vorba despre cateva elemente pe care, cu siguanta le-au folosit si pana acum, iar pe unele dintre ele s-ar putea chiar sa le aiba deja. De exemplu, ele au nevoie de un pipet de pui, preferabil fara os si fara piele, 3 oua, 3 catei potriviti de usturoi, 250 de grame de pesmet, 50 de grame de susan, 3 linguri de ulei, o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de praf de curry, o jumatate de lingurita de busuioc uscat (sau proaspat, in functie de preferinte), o jumatate de lingurita de piper macinat si o jumatate de lingurita de sare. Bineinteles, condimentele pot fi usor modificate, in functie de gustul fiecaruia!

Pregatirea carnii pentru pui Shanghai

In ceea ce priveste carnea pentru pui Shanghai, ea trebuie taiata in fasii de aproximativ aceeasi latime si trebuie sa fie aproximativ la fel de subtiri. Este important ca puiul sa aiba o unitate cand vine vorba despre aspect!

Pregatirea condimentelor

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faca gospodinele este acela de a combina toate condimentele intr-un bol suficient de incapator. Mixul trebuie sa fie unul uniform si combinate inclusiv cu faina, astfel incat carnea sa poata fi trecuta prin el, imediat ce a fost data prin usturoi.

Ouale

Cele 3 oua trebuie batute foarte bine intr-un vas separat, pentru ca aici sa fie inmuiate, rand pe rand bucatile de carne care au fost trecute anterior prin condimente si prin faina.

Pesmet

Urmatorul pas este reprezentat de mixarea a 250 de grame de pesmet cu 50 de grame de susan, prin care se trec toate bucatile de carne. Acum sunt gata pentru a fi puse la prajit intr-o tigaie de calitate, cu putin ulei!

Fiecare bucatica de carne trebuie intoarsa cu grija pe ambele parti in timpul gatirii, pentru ca puiul sa se coaca uniform. Atunci cand este gata, carnea se scoate din tigaie pe o farfurie pe care se pune in prealabil un servetel de hartie, care sa absoarba surplusul de ulei.

Puiul Shanghai poate fi servit cu o gama foarte larga de garnituri, incepand de la orez, cartofi prajiti, salata sau piure. Este vorba despre un fel de mancare delicios, satios si foarte apetisant, care este ideal pentru toate grupele de varsta!

Articole Asemanatoare