Patru industrii principale în care se folosește printarea 3D

Publicat: Expresul

La nivel mondial, tot mai multe companii au început să descopere avantajele fabricării aditive și au început să includă această tehnică în procesul de producție. Iată patru industrii majore care se bucură din plin de rezultatele oferite de printarea 3D, care oferă o serie de beneficii importante – doar trecând peste randurile de mai jos este ușor de înțeles cum și de ce noile imprimante 3D ieftine sau foarte performante (cum sunt variantele profesionale de imprimante 3D Ultimaker) sunt o adevărată revoluție inovatoare în producția de ansamblu.

Robotică

De la personalizarea dispozitivelor până la reducerea greutății, factori ce caracterizează cel mai bine piesele avansate de robotică, printarea 3D aduce o mulțime de avantaje în această industrie. Piese precum clemele și suporturile pentru senzori sunt scumpe mai ales dacă sunt fabricate prin metodele tradiționale și trebuie proiectate personalizat, pentru diferite utilizări. Dar, cu ajutorul imprimantelor 3D piese precum brațele de prindere, de exemplu, se pot realiza într-un timp mai scurt, cu o precizie mai bună și cu o greutate mai mică.

În loc să plătească sume mari de bani pentru un design personalizat, imprimantele 3D performante permit companiilor de robotică să proiecteze și să fabrice piese ușoare și complexe, cum ar fi instrumente de precizie de la capetele brațelor, la jumătate din costuri. De exemplu, Haddington Dynamics, producător de roboți, folosește patru imprimante 3D pentru a produce brațe robot pentru NASA și GoogleX, cu 58% mai ieftin decât metoda tradițională de producție.

Industria aerospațială

Această industrie are unele din cele mai înalte standarde în ceea ce privește performanța componentelor utilizate. Piesele aerospațiale trebuie să reziste în general la temperaturi extreme și la substanța chimice dure, atunci când sunt supuse unor încărcări repetate. De asemenea, ele trebuie să fie destul de ușoare pentru a face față cerințelor.Eventualele defecțiuni pot duce adesea la avarii complete ale sistemului, la aeronavele transportatoare de mărfuri și oameni. Prin urmare, defecțiunea nu este o opțiune în acest caz. Pentru că precizia pieselor este esențială și pentru a reduce costurile pentru piesele de volum redus, inginerii aerospațiali au trecut la printarea 3D.

Industria automobilelor

Industria auto are o mulțime de beneficii de pe urma producției aditive, iar companiile de profil, cum este Audi, au început să folosească de ceva timp imprimantele 3D. Nu doar mașinile Audi folosesc printarea 3D în procesul de producție, ci și alte companii producătoare de mașini de curse și piese auto OEM pentru fiecare producător auto. 

Producătorii de automobile produc cu ajutorul imprimantelor 3D piese precum dispozitivele de fixare, suporturile și prototipurile, care trebuie să fie rigide și durabile. De asemenea, unii producători folosesc imprimantele 3D pentru a fabrica piese de schimb pentru mașini de epocă.

Industria de fabricare

De la dispozitive de fixare până la aparate cu brațe de lucru, imprimantele 3D au schimbat complet producția clasică, iar lucrurile continuă într-o direcție foarte bună. Companiile pot să creeze deja instrumente și dispozitive personalizate, chiar și in volum redus, la jumătate din prețul clasic. 

Astfel, proiectanții și inginerii pot să aloce mai mult timp pieselor generatoare de profituri mai mari. Printarea 3D înseamnă, de asemenea, că firmele producătoare pot avea mai multă libertate creativă și pot economisi costurile cu timpul și forța de muncă, așa cum se intampla cand folosesc imprimante 3D Builder, pentru producția aditivă de obiecte de mari dimensiuni. 

Există și alte industrii care beneficiază enorm de pe urma imprimantelor 3D. Vă desfășurați activitatea într-unul din domeniile enumerate mai sus ori în altă arie în care ați putea integra printarea 3D? 

Articole Asemanatoare