CEL MAI RECENT RAPORT ASUPRA STĂRII SISTEMULUI NAŢIONAL DE ÎNVĂŢĂMÂNT, REALIZAT DE MINISTERUL EDUCAŢIEI, Cercetării şi Tineretului (MECT) a scos la iveală faptul că mai mult de jumătate dintre tinerii care ar trebui să meargă la liceu nu au reuşit să se înscrie şi să urmeze cursuri liceale, întrucât situaţia materială nu le-a permis. Sărăcia în care trăiesc îi pune, adesea, pe părinţii tinerilor, în imposibilitatea de a plăti internatul sau chiria ori cheltuielile cu transportul, hrana, îmbrăcămintea, pentru a-i susţine la liceu, în cel mai apropiat oraş.
PENTRU A TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ASUPRA PROBLEMEI EDUCAŢIEI DIN MEDIUL RURAL şi pentru a creşte şansele copiilor de la sate la un viitor mai bun, World Vision a organizat, săptămâna trecută, o întâlnire spontană, cunoscută sub denumirea de„flash mob”. Acţiunea s-a desfăşurat simultan în patru oraşe din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Craiova şi a fost anunţată pe internet, prin www.2lasuta.sefe.ro , blogul voluntarilor World Vision, dar şi prin „direct mailing”, către prietenii organizaţiei. În semn de solidaritate, reprezentanţi mass-media, voluntari şi parteneri ai World Vision s-au alăturat iniţiativei. „Înarmaţi” cu cărţi rupte şi ponosite, ei s-au aşezat pe asfalt în centrul oraşelor şi timp de 10 minute au citit în tăcere, sub privirile uimite ale trecătorilor. Astfel, cu toţii au participat la o lecţie virtuală, aşa cum copiii de la ţară se văd nevoiţi să înveţe, datorită sărăciei.
DACĂ ŞI TU VREI SĂ SUSŢII CAUZA COPIILOR DE LA SATE ŞI SĂ ÎI AJUŢI PENTRU A MEARGE LA ŞCOALĂ, te poţi alătura programului „Vreau în clasa a noua!”, devenind donator sau direcţionând, până pe 15 mai, 2% din impozitul pe venit. Nu trebuie decât să completezi un formular simplu. În judetul Dolj, 65 de copii sunt sprijiniţi pentru a-şi continua educaţia în 17 licee din Craiova, unul din Băileşti şi unul din Filiaşi. În cadrul proiectului, elevii au fost susţinuţi cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, acoperirea costurilor de transport sau de cazare la căminele şcolare – acest lucru îmbunătăţind performanţele şcolare ale copiilor.