Friptura de pui la cuptor este unul dintre cele mai gatite preparate, inclusiv de catre persoanele care sunt la dieta. Este un preparat foarte apreciat datorita numarului mic de calorii pe care il are, atunci cand este gatita corect, si datorita gustului absolut delicios. In plus, o astfel de friptura poate fi si foarte satioasa, ceea ce inseamna ca va elimina nevoia de a manca in curand dupa aceea.
Sfaturi pentru friptura de pui la cuptor dietetica
Contrar parerii generale, friptura de pui la cuptor pentru dieta nu trebuie sa contina doar pui si nu trebuie sa fie un preparat fad si respingator. Persoanele la dieta au tendinta sa arunce puiul in cuptor cu cateva picaturi de ulei si sa il lase acolo pana cand se face, iar apoi semnaleaza faptul ca friptura de pui nu are gust, iar dieta se transforma intr-un cosmar, pentru ca niciun preparat nu pare a fi suficient de savuros.
In primul rand este important de mentionat faptul ca o friptura foarte aromata se va obtine dintr-un pui de casa sau dintr-un pui crescut bio. Puii indopati cu chimicale nu au aproape niciun gust, de unde si motivul principal pentru care produsele rezultate sunt fade.
Asadar, se va incepe de la alegerea celui mai bun pui, urmata indeaproape de alegerea ingredientelor. Friptura poate fi facuta in functie de gusturile proprii. Este foarte important de mentionat faptul ca o friptura facuta corect nu are o reteta standard si totul depinde de preferintele celor care o prepara sau de preferintele intregii familii.
Ceapa, usturoiul, rosiile si ardeii sunt alimente perfecte pentru o dieta, deci pot fi, cu usurinta, puse in friptura. Combinatia de pui cu usturoi, sos de rosii si ardei este cat se poate de gustoasa. Un pui de casa va lasa singur grasime, deci este posibil sa nu fie nevoie de ulei, ceea ce inseamna ca persoana interesata sa tina dieta are de castigat foarte mult la acest capitol.
Pentru friptura se pot utiliza copanele sau piept de pui de casa. Pieptul este hipocaloric, insa daca nu este preparat corect poate deveni atos, iar, daca persoana care gateste nu are experienta, este posibil ca preparatul final sa nu aiba gustul dorit.
Daca se aleg pulpele de pui, atunci cel mai bun lucru este sa fie eliminate toate pielitele, deoarece acestea contin cele mai multe grasimi. Chiar daca pielea este delicioasa in momentul in care devine crocanta, este foarte posibil ca ea sa strice putin dieta si, de aceea, mai bine se elimina.
Pentru un plus de gust, puiul poate sta cateva ore intr-un amestec de mirodenii si putin vin. Va prinde o aroma noua, absolut savuroasa. Nu trebuie sa se exagereze cu cantitatea de vin. Se poate pune doar putin, pentru gust. Un alt detaliu foarte important este ca friptura sa nu fie asezonata cu sunculita sau alte produse din carne, pentru ca ideea de dieta nu este compatibila cu cuvantul sunculita.
Dupa ce toate ingredientele au fost plasate in cuptor, se vor lasa pana in momentul in care puiul este alb. Se poate servi imediat sau dupa ce se mai raceste, cu o garnitura de legume la tava sau cu o salata de legume proaspete.