Închirierea unui spațiu de depozitare: evita capcanele!

Publicat: Expresul

Închirierea unui spațiu depozitare este o soluție aleasă de mulți profesioniști și întreprinderi. Descoperă sfaturile următoate pentru a evita greșelile și surprizele neplăcute!                

Spațiu depozitare: mai multe tipuri de închiriere

Cel mai comun tip de închiriere în București în ceea ce privește un spațiu de depozitare este închirierea individuală: compania închiriază un singur spațiu comercial și, prin urmare, plătește toate costurile asociate închirierii. Închirierea individuală este ideală pentru cei care au nevoie să depoziteze echipamente sau bunuri.

Închirierea în comun a unui spațiu comercial va permite împărțirea costurilor (chirie, energie electrică, internet, etc.) cu ceilalți chiriași. Va trebui să iei în calcul toate aceste aspecte și să pui în balanță avantajele și dezavantajele închirierii la comun a unui spațiu de depozitare.

Arenda comercială, un element central în închirierea spațiilor de depozitare

Profesioniștii care exercită o activitate comercială, artizanală sau industrială trebuie să încheie un contract  de închiriere comercială. Alți profesioniști sau companii pot încheia contracte de leasing profesionale, care sunt mai puțin restrictive (dar și mai puțin avantajoase).

Contractarea unui contract de leasing comercial implică avansarea diferitelor costuri:

·  Plata unei taxe de intrare, cunoscută și sub numele de abonament

·  Plata taxelor notarului care întocmește contractul de închiriere

Așadar, nu uita să verifici aceste puncte diferite înainte de a semna contractul de închiriere și de a închiria spații de depozitare în București. Reține, însă, că aceste costuri sunt deductibile din venitul impozabil (spre deosebire de dreptul de închiriere  care nu este nici deductibil, nici amortizabil).

Închiriere de spații depozitare și depozit de garanție

În general, locatorul solicită un depozit de garanție înainte de începerea închirierii spațiilor de depozitare în București. Acest depozit de garanție îi permite să asigure executarea corectă a contractului de leasing. Păstrat de locator pe durata închirierii, acesta se restituie chiriașului la ieșirea din incintă. Dacă se observă daune, o parte din depozitul de garanție poate fi dedus.

Închirierea spațiilor comerciale, clauzele care trebuie verificate în contractul de închiriere

Tipul de închiriere

Caracterul comercial al unui contract de leasing rezultă numai din contractul de închiriere în sine și nu din utilizarea care se face după închirierea spațiilor de depozitare.

Chiria

Stabilirea chiriei este gratuită și, prin urmare, negociabilă între locator și chiriaș. În general, contractele de leasing pentru toate magazinele sunt mai scumpe decât contractele de leasing specifice care autorizează doar o anumită activitate. Plata unei taxe de intrare poate fi un punct de negociere pentru reducerea chiriilor.

Taxe de închiriere și lucrări

Cheltuielile datorate de chiriaș trebuie înscrise în contractul de închiriere. Unele contracte de închiriere impun chiriașului să plătească impozite și prime plătibile în mod normal de către locator. Este absolut legal de aceea este indicat să fie totul foarte clar de la început pentru a se evita apariția problemelor pe parcursul contractului de inchiriere. 

Articole Asemanatoare