Procedura de liposuctie abdominala este cea care ajuta oamenii sa scape de gasimea excesiva atunci cand dieta sau exercitiile fizice nu dau rezultatele asteptate. Aceasta procedura implica inserarea dispozitivelor de aspirare in grasimea dintre masa musculara si tegument, de unde rezulta un contur foarte bun al corpului.
Un candidat ideal pentru liposuctie este persoana care are o greutate normala sau putin peste normal, care are o sanatate buna si doar exces de grasime pe anumite zone, exces care nu fi poate eliminat prin metodele traditionale.
Ce implica operatia de liposuctie abdominala
Pentru liposuctie abdominala nu este necesar ca pacientul sa fie internati, insa daca este indepartata o cantitate mare de grasime, spitalizarea ar putea fi necesara. Aceasta procedura necesita si anestezie generala.
Medicul injecteaza o solutie care este formata dintr-un antialgic foarte usor, o solutie salina si epinefrina, substante de natura sa contracte vasele de sange. Aceasta solutie ajuta la eliminarea usoara a grasimii existente intre muschi si tegument si elimina lent grasimea. Durata acestei proceduri variaza in general tinand cont de cantitatea de grasime indepartata.
Liposuctia, numita si lipoaspiratie, reduce celulita prin eliminarea grasimii in exces. Principalele zone ale acestei operatii sunt bratele, toracele si posteriorul, abdomenul si coapsele, fesele, soldurile, gambele si zona interna a genuchilor.
Cei mai buni candidati ai acestei operatii sunt cei care au o greutate aproape normala, insa au depozite de grasime in regiuni variate ale corpului. Pacientii ideali trebuie sa fie sanatosi atat fizic, cat si psihic si, mai ales, sa fie realisti in ceea ce priveste asteptarile pe care le au. Procedura aceasta nu transforma pacientul intr-un fotomodel peste noapte si nici nu rezolva toate problemele de natura fizica, ci doar estompeaza pentru o vreme celulita si sporeste increderea in propria persoana.
Consultatia pentru operatia de liposcutie se refera la modul in care medicul evalueaza starea pacientului. In acest moment se vor determina zonele in care se afla tesutul adipos care trebuie eliminat, este verificat tonusul pielii si elasticitatea sa. Pacientii vor trebui sa isi exprime asteptarile si dorintele reale si specialistul il indruma legat de cea mai buna directie in care trebuie sa mearga interventia. Tot acum se stabiliesc si limitarile, dar si etapele pregatitoare dinaintea interventiei.
Medicul ar trebui sa fie informat cu privire la alimentatia si stilul de viata al persoanei care vrea sa faca liposuctie si, de asemenea, sa fie mentionate si perioadele in care au fost vazute pierderi importante in greutate sau ingrasari bruste. Interventia va fi amanata in cazul infectiilor si racelilor si inainte de operatie se intrerupe dieta, vitaminele cu fier, medicamentele specifice care vor trebui evitate si fumatul.
Este foarte important ca pacientul sa tina cont de sfaturile medicului si sa respecte indicatiile pe care le primeste pentru ca operatia de liposuctie sa aiba succes. Atunci cand aceste sfaturi si recomandari nu sunt respectate medicul nu mai este responsabil pentru efectele ulterioare ale operatiei si pentru rezultatele pe care pacientul le va obtine.