La distribuitorii de echipamente horeca există diverse modele de cuțite pentru șaorma și kebab. Nu este ușor să alegi un astfel de produs, altfel încât uneori este chiar bine să te consulți cu specialiștii pentru a alege exact modelul care îți trebuie în unitatea ta fast food, fie ea fixă sau mobilă.
Un bun cuțit electric pentru șaorma și kebab poți achiziționa din oferta existentă pe site-ul www.tcromania.com. Vei găsi acolo cuțite electrice speciale, extrem de performante, la prețuri competitve. Principalele elemente pe care le trebuie să le ai în vedere la achiziție sunt: puterea, dimensiunea lamei de tăiere, capacitatea de tăiere și siguranța în exploatare.
Iată doar câteva dintre caracteristicile lor generale:
– sunt ușor de utilizat datorită ergonomiei deosebite;
– sunt simplu de dezasamblat și curățat;
– au un motor foarte silențios, altfel încât nu vor face mult zgomot în utilizare care să producă disconfort clienților tăi;
– sunt durabile;
– atunci când sunt utilizate pentru tăierea cărnii, acest tip de aparate are nevoie de o curățare strictă și de o spălare atât a lamei de feliere, cât și a altor componente ale respectivei unelte de lucru profesionale.
– motorul este puternic, ceea ce permite cuțitului respectiv ca să taie carnea foarte eficient;
– i tehnologia de reglare a vitezei permite utilizatorului să le ajusteze funcționarea după necesitățile operatorilor;
– sunt realizate din oțel inoxidabil;
– lama de feliere este de cea mai bună calitate și asigură o secționare rapidă.
Având în vedere cele de mai sus, este contraproductiv să mai folosești cuțitul manual în zilele noastre. Un cuțit electric profesional pentru șaorma /kebab permite un bun randament, este extrem de durabil, chiar dacă este folosit intens.
Faptul că are componentele din oțel inoxidabil, îl face ușor de curățat, materialul acesta fiind cel mai igienic și mai sănătos, nefiind supus oxidării.
Cuțitul electric pentru șaorma/ kebab prezintă elemente de protecție, pentru ca personalul ce-l folosește să fie în completă siguranță, cu atât mai mult cu cât este vorba de utilizarea lui într-o unitate fast food, unde prin definiție trebuie să se vândă mâncare rapid.
Mânerul acestui cuțit este astfel proiectat încât să nu alunece din mână și astfel sunt eliminate accidentele nedorite.
Consumul de energie electrică este redus, ceea ce îl face un aparat excelent de utilizat de către profesioniști.
Criterii de alegere a unui cuțit electric pentru șaorma și kebab
- brandul;
- frecvența de oscilație (precizată în Hz);
- puterea (măsurată în W);
- tensiunea ( măsurată în V);
- materialul de fabricație;
- dimensiunea lamei de tăiere;
- adâncimea de tăiere (de regulă între 0 și 8 mm);
- greutatea totală a cuțitului electric;
- dimensiunile totale ale cuțitului.
Caracteristicile unui bun cuțit electric pentru șaorma și kebab
- utilizare ușoară și sigură;
- lama din oțel inoxidabil de înaltă calitate, durabilă;
- sistem de fixare și în alte elemente de reglare a grosimii;
- lama de tăiere ușor de dezasamblat și curățat;
- respectarea standardului CE;
- să fie puternic și silențios.
Se pot utiliza și cuțite manuale pentru felierea preparatelor de tipul șaorma și kebab, dar un cuțit electric este un instrument prezent acum în majoritatea unităților fast food datorită avantajelor evidente pe care le oferă:
– un cuțit electric taie carnea repede, așa încât pot fi serviți clienții mai repede;
– se îmbunătățește prezentarea produselor alimentare;
– este mai ușor de utilizat decât un cuțit convențional mare sau un fierăstrău circular deoarece este mic, ușor, portabil;
– necesită puțină abilitate în utilizare, iar lama este anume proiectată pentru mărunțirea cărnii șaorma;
– reprezintă o alternativă sigură la fierăstraie și cuțite mai mari, ținând mâinile la depărtare de lama de tăiere.
În concluzie, este un echipament pe care obligatoriu trebuie să îl procuri dacă vinzi șaorma/gyros sau kebab.