Vrei sa muti un site pe un server de gazduire WordPress diferit? Procesul de migrare poate parea riscant pentru multi utilizatori, insa acesta se poate efectua fara sa existe pierderi de date sau downtime. Iata ce pasi trebuie sa urmezi!
- Alege noul pachet de gazduire
Atunci cand efectuezi o migrare, motivul consta, cel mai probabil, in faptul ca viteza de incarcare nu mai este suficient de puternica. Acest lucru se intampla pentru ca performanta unui astfel de CMS necesita resurse specifice. Chiar daca WordPress functioneaza pe orice plan de gazduire web cu PHP, asta nu inseamna ca ai parte de un nivel de optimizare corespunzator. Din acelasi motiv, este recomandat sa alegi un plan specific.
Daca website-ul tau se afla la inceput, planul de gazduire WordPress standard contine absolut tot ce ai nevoie. Totusi, in situatia in care esti de mult timp prezent pe piata si iti trebuie un spatiu de stocare mai mare, exista si variantele essential, pro sau ultimate. Indiferent de decizie, ai parte de trafic necontorizat, certificat SSL si protectie DDoS. Asadar, sansele tale de a obtine pozitii bune in ranking cresc in mod considerabil.
- Seteaza un plugin pentru duplicare
Acest plugin iti permite sa te muti pe domeniul nou fara sa pierzi avantajele SEO. Dupa ce-l activezi, trebuie sa creezi un pachet din setari si sa-l scanezi. Acest proces poate dura cateva minute pe serverul de gazduire WordPress, fiind nevoie sa lasi fereastra deschisa si sa nu existe intreruperi. Dupa ce termini, vei vedea optiuni de descarcare si arhivare. Apasa pe „one click download” si va incepe etapa de descarcare pentru 2 fisiere. Prima este o arhiva cu tot continutul din prezent, iar a doua este fisierul de instalare care permite automatizarea.
- Importa site-ul tau in noul pachet de gazduire
Cele mai citite articole
Incarcarea fisierelor se poate face prin intermediul unui client FTP. In mod normal, ar trebui sa introduci numele domeniului cand te conectezi la acestea. In aceasta situatie, trebuie insa sa-ti amintesti ca adresa web inca face legatura cu compania de gazduire WordPress anterioara. Asadar, trebuie sa introduci adresa IP a serverului din prezent. Daca n-o cunosti, aceasta se poate gasi in tabloul de bord de la cPanel. Incarcarea completa se efectueaza in fisierul username/public_html/ folder. Asigura-te ca directorul este complet gol, iar instalarea WordPress nu a fost efectuata.
- Schimba setarile pentru propagare
Dupa ce incarci ambele fisiere, trebuie sa accesezi „installer.php” intr-un browser. In mod normal, o poti face accesand o adresa de tipul ”http://www.siteumeu.com/installer.php”. Un astfel de URL nu va functiona insa intr-o asemenea situatie, ci va aparea eroarea 404. Nu trebuie sa schimbi nameserverele. In schimb, fisierele noi pot fi folosite pentru a pastra vizitatori prin intermediul unei adrese IP specifice. In felul acesta, tu poti accesa varianta noua cat timp are loc evenimentul de propagare, iar restul oamenilor acceseaza site-ul in versiunea veche. Acest proces asigura un uptime de 100%.
Trebuie sa transferi domeniul catre hostul nou?
Atunci cand alegi o firma de hosting noua, nu esti obligat sa muti si domeniul. Aceasta etapa este optionala si nu exista consecinte. Dupa ce faci transferul, este important sa verifici daca au aparut schimbarile dorite in DNS in maxim 48-72 de ore. In cazul in care apar probleme, contacteaza echipa de suport. Alege un plan de gazduire WordPress de la un furnizor stabil si procesul de migrare este oferit gratuit!