Cum alegi oglinda potrivita pentru baie

Publicat: Expresul

Baia este una dintre cele mai importante camere ale locuintei, in care oamenii isi petrec timp in intimitate, fara a fi deranjati de nimeni. Pe langa mobilierul de baie, masina de spalat, lavoarul si toaleta, din aceasta incapere nu trebuie sa lipseasca oglinda baie, un accesoriu important pentru doamne si domni deopotriva. In oglinda, doamnele isi fac sau isi retuseaza machiajul, isi aranjeaza parul, iar domnii se barbieresc, isi aranjeaza barba, mustata si parul. Oglinda este indispensabila in orice baie, insa numai modelul potrivit se va dovedi cu adevarat util.

Criterii de alegere a oglinzii pentru baie

Proprietarii care doresc sa isi reamenajeze putin baia sau, pur si simplu, sa isi instaleze in aceasta incapere o oglinda care sa le fie cu adevarat utila trebuie sa ia in calcul mai multe situatii. In primul rand, numarul membrilor familiei care ar putea avea nevoie de oglinda in acelasi timp, dar si inaltimea acestora. Intr-o oglinda foarte inalta nu se va putea vedea si pustiul care se pregateste sa plece la scoala si se spala pe dinti. In aceeasi idee, oglinzile foarte joase si persoanele inalte nu sunt compatibile. De aceea, in alegerea oglinzii potrivite pentru baie, oamenii trebuie sa tina cont de:

Dimensiune: pentru un aspect echilibrat in baie, cumparatorii trebuie sa se gandeasca la dimensiunea oglinzii fata de cea a chiuvetei.

Numarul de oglinzi: in unele bai exista chiar mai multe oglinzi orizontale deasupra chiuvetei sau oglinzi inalte, care ofera incaperii un aspect vertical. Folosirea unei singure oglinzi mari poate deschide camera si crea impresia de spatialitate, prin reflectarea mai multor pereti opusi. Insa alegerea aceasta este personala si depinde de felul in care proprietarul care isi personalizeaza baia vede un rezultat final.

Cele mai citite articole

Oglinda mica vs. oglinda mare: in unele bai, oglinda umple tot peretele. Aceasta este varianta ideala pentru baile compacte, dar si pentru utilizatorii pretentiosi. Oglinzile mici sunt, intr-adevar mai discrete si mai cochete, insa, la un moment dat, nu se vor dovedi la fel de utile.

Oglinda cu rame vs. oglinda incadrata: oglinda fara rame este o alegere din ce in ce mai populara pentru baie, fiind mai putin costisitoare, cu un aspect modern si care se incadreaza atat in baile moderne, cat si in cele minimaliste. Oglinda cu rame confera un aer traditional baii.

Oglinda suspendata vs. oglinda de perete: oglinda suspendata este o varianta mult mai moderna si mai eficienta decat cea prinsa de perete. Suspendarea oglinzii da utilizatorului libertate de miscare, permitandu-i sa o plaseze functional, acolo unde are nevoie.

Forma oglinzii: pe piata sunt disponibile oglinzi pentru baie in diferite forme. De la oglinzile rotunde la cele ovale, de la oglinzile patrate la cele dreptunghiulare sau chiar cu forma neregulata, gama variata de oglinzi disponibile ofera cumparatorilor ocazia de a-si moderniza baia dupa bunul lor plac.

Oglinzi cu becuri sau spoturi suplimentare: exista pe piata o serie de oglinzi de baie care au atasate becuri sau spoturi, acestea fiind inserate in interiorul oglinzii sau fixate deasupra ei. Oglinda cu spoturi se va dovedi un accesoriu util pe timp de noapte, dar si pentru reusita machiajului.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

extrastyle.ro