Ce înseamnă hidroizolatia betonului prin tehnologia cristalina ?

Publicat: Expresul
nl0uky1 imgur

Hidroizolația este un aspect esențial al unei construcții. Aceasta protejează structurile de daunele cauzate de apă și de problemele legate de umiditate. Betonul, care este un material esențial în multe structuri, este poros și va absorbi apa, contaminanții pe bază de apă și substanțele chimice; toate acestea vor provoca daune structurale semnificative și costisitoare în timp. Ca să nu mai vorbim, ca poate duce la dezvoltarea mucegaiului și la alte riscuri pentru sănătate pentru cei care lucrează în clădirile/structurile menționate. Metodele tradiționale de impermeabilizare se bazează pe un sistem de barieră care împiedică pătrunderea apei pe suprafață. Cu toate acestea, aceste sisteme se pot deteriora în timp din cauza uzurii, modificărilor substratului sau expunerii la condiții meteorologice dure. Hidroizolația cristalină oferă o soluție unică la această problemă prin crearea unei bariere permanente cu auto reparare de fisuri de pana la 0,5 mm în interiorul betonului.

Spre deosebire de metodele convenționale de hidroizolație care aplică o membrană sau o acoperire pe suprafața betonului, această metodă de impermeabilizare etanseaza porii și canalele capilarele din interiorul betonului. De asemenea, reacționează cu moleculei de apa si auto repara fisuri permanent

Cum functioneaza?

Hidroizolația betonului este un ciment Portland tratat chimic care in contact cu molecula de apa dezvolta cristale insolubile care etanseaza poriii si canalele capilare ale betonului impermeabilizand si protejand permanent matricea de beton. Atâta timp cât umiditatea este prezentă, substanțele chimice cristaline vor continua să reacționeze și să dezvolte cristale. Oferă protecție împotriva deteriorării betonului cauzate de atacul chimice, cicluri de îngheț-dezgheț și coroziune, rezistând în același timp la presiune hidrostatică ridicată.

In lipsa umiditatii in beton aceste substanțe chimice rămân latente până când intră din nou în contact cu molecula de apa. Fisurile din beton sunt inevitabile datorită contracției, tasării, activității seismice, ciclurilor de îngheț-dezgheț etc. Dacă apa se infiltrează prin fisuri, cristalele vor începe să crească din nou până când betonul este din nou impermeabil.

Capacitatea tehnologiei cristaline de a se auto-etanșa este una dintre cele mai importante caracteristici ale sale și contrubuie la reparațiilor și întreținerii pe termen lung, deoarece betonul în sine a fost transformat într-o barieră impermeabilă, rezistentă la apă.

 Acest proces este adesea folosit pentru impermeabilizarea structurilor sub nivelul solului, cum ar fi fundații, subsoluri și tuneluri; și este, de asemenea, o soluție ecologică, deoarece nu implică utilizarea de substanțe chimice dăunătoare sau echipamente grele.

DE CE ESTE IMPORTANTĂ IMPERMEABILIZAREA CRISTALINĂ?

Hidroizolația cristalină oferă mai multe avantaje față de metodele tradiționale de hidroizolație. Cel mai important,este o soluție de lungă durată cu un sistem de auto-vindecare care poate repara micro fisurile de pana la 0,5 mm, care pot apărea în timp în beton. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, datorită barierei sale de lungă durată , este rezistent la pătrunderea apei, ciclurilor de îngheț-dezgheț și alte cauze comune de deteriorare a betonului; hidroizolația cristalină nu este pe un sistem de barieră care se poate deteriora din cauza uzurii sau a expunerii la elemente. Acest lucru îl face o soluție ideală pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv piscine, stații de tratare a apei, tuneluri, poduri, parcari etc.

 Tehnologia de hidroizolatii cristaline este extrem de eficientă și rentabilă pentru protejarea structurilor din beton împotriva daunelor cauzate de apă. Este o tehnologie de încredere care oferă o soluție permanentă cu autoreparare de fisuri de pana la 0,5 mm in contact cu umiditatea prin utilizarea procesului natural de cristalizare pentru a crea o rețea de cristale insolubile care vor umple porii, capilarele și micro-fisurile din beton, etanșând-o eficient și făcând betonul impermeabil la apă. Acest lucru îl face o soluție ideală pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv infrastructura critică, unde daunele cauzate de apă și problemele legate de umiditate pot avea consecințe grave.

Cele mai citite articole

Principalele beneficii

Pe lângă proprietățile superioare de impermeabilizare și auto etanșare, tehnologia de hidroizolație cristalină integrală oferă o serie de alte beneficii:

Hidroizolație permanentă pe termen lung:  devine o parte integrantă a matricei de beton, astfel încât nu se va fisura, exfolia, rupe sau uza – chiar și la presiunii hidrostatice ridicate. Aplicațiile cristaline devin de fapt mai eficiente în timp.

Poate fi adăugat la amestecul de beton sau aplicat pe partea negativă sau pozitiva   a structurii (împotriva presiunii apei).

Protejează armatura: ICW sporește longevitatea structurilor de beton prin prevenirea coroziunii oțelului de armare, care apare adesea atunci când sarea, clorurile sau alți contaminanți pe bază de apă se infiltrează în beton.

Scurtarea programului de construcție: se adaugă direct in cifa sau se poate aplica pe beton verde, sau umed, astfel încât nu este nevoie să așteptați ca in cazul aplicarii membranelor.

Cum se aplica hidroizolatia cristalina

Hidroizolația cristalină poate fi aplicată în două moduri diferite: local, ca acoperire sau etanșant, sau integral, prin adăugarea acesteia în amestecul de beton în timpul procesului de amestecare. Alegerea dintre aceste două metode depinde de mai mulți factori, inclusiv cerințele proiectului, condițiile amplasamentului și nivelul dorit de impermeabilizare.

Datorită procedurilor sale simple de aplicare hidroizolația cristalină reduce costurile pentru un program mai lung de construcție, a forței de muncă pentru instalarea a membranei exterioare

Cu aceasta metoda de hidroizolatie de înaltă calitate și de protecție permanentă a betonului, tehnologia cristalină permite o  întreținere și reparații mai mici pe termen lung.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare