Ce garnitură alegem în funcție de tipul cărnii

Publicat: Expresul

O masă sănătoasă și sățioasă pe bază de carne trebuie să conțină întotdeauna și o garnitură potrivită. Garnitura are rolul de a potența savoarea cărnii, de a favoriza procesul digestiv și de a aduce un plus de consistență mesei. 

Dacă vrei să pregătești meniuri perfecte, exact ca un bucătar profesionist, ține cont de sfaturile pe care ți le oferim în acest articol!

Ce garnitură alegem pentru carnea de vită Black Angus?

Carnea de vită Black Angus poate fi recunoscută rapid, după aspectul marmorat creat de fâșiile de grăsime intramusculară. Aceasta este foarte apreciată de către gurmanzii din întreaga lume nu doar datorită gustului aparte, dar și pentru proprietățile sale nutritive. Dacă obișnuiești să pregătești steak-uri la grill sau la tigaie, poți asezona carnea Black Angus cu legume sotate în unt și mirodenii (sau fripte pe grătar) precum: sparanghel, ceapă, ardei și ciuperci.

Garnituri potrivite pentru carnea de porc 

Carnea de porc este un aliment de bază în bucătăria românească, fiind servită cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă. În ceea ce privește asezonarea acesteia cu garnituri care să-i pună în evidență savoarea, opțiunile sunt numeroase; poți alege un orez cu legume, pe care poți să-l gătești rapid și ușor cu mixurile de legume congelate. O altă variantă este garnitura de fasole verde la tigaie, sau delicioșii cartofi wedges. Îți dorești să obții un meniu mai sofisticat, pentru a-ți surprinde familia și prietenii care vin în vizită la cină? Prepară un piure de țelină, un înlocuitor ideal al clasicului piure de cartofi. 

Ce tip de garnitură poți alege pentru carnea de pește?

Preparatele pe bază de pește reprezintă mese ușoare și sănătoase pe care le poți servi în orice moment al zilei. Ai pregătit pește la grătar? Îți recomandăm să încerci o garnitură deosebită, care va fi cu siguranță pe placul tău: salsa de mango. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o prepara, ci doar de mango, ardei gras roșu și puțină ceapă. Suplimentar, poți adăuga ardei jalapeno, care îi va conferi o aromă picantă. Dacă vrei o garnitură mai simplă, nu poți da greș optând pentru sparanghel la cuptor. 

Garnituri pentru carnea de pui 

Carnea de pui este un aliment foarte popular, care poate fi pregătit în numeroase moduri. Pe grătar, prăjit sau la cuptor, puiul se potrivește foarte bine ca gust cu cartofii, pe care îi poți prepara în funcție de preferințe. Ești adeptul experiențelor culinare inedite? Asociază carnea de pui cu o salată de crudități și maioneză, asezonată cu sare și piper după gust! 

Ce garnituri pot completa carnea de rață?

Carnea de rață este un adevărat deliciu și este asociată, de cele mai multe ori, cu garnituri deloc banale. Poate cea mai populară alegere în materie de garnituri pentru pieptul rață este sosul de portocale, dar poți încerca și morcovii caramelizați sau un sos din fructe de pădure. Pentru un meniu mai simplu, alege să acompaniezi carnea de rață cu o porție de cartofi țărănești, trași la tigaie.  

Care este meniul pe care îl pregătești astăzi?

Articole Asemanatoare