Cărți de dezvoltare personală – de ce sa le citesti?

Publicat: Expresul

Lectura îți oferă un număr imens de avantaje față de alte forme de timp liber. În ciuda acestui fapt, unii oameni își neagă plăcerea de a citi, fără să știe măcar cât le lipsește. Speranța de viață a unei persoane, va depinde în mod direct de cât timp dedică cărților, și în special tipurilor de cărți de dezvoltare personală. Una dintre principalele funcții ale unui părinte în raport cu copilul său, este transferul de cunoștințe și experiență. Și dacă experiența nu ta în materie de cunoaștere și dezvoltare personală nu există din anumite cauze, atunci cunoștințele vor trebui obținute independent, din citirea cărților. 

După absolvirea școlii și instituției de învățământ, nu uita de cărți. Cu cât înveți mai multe din cărțile de dezvoltare personală, cu atât mai multe informații noi, poți transmite copilului tău. Părinții care preferă să citească cărți de acest gen sau din literatura de specialitate, vor putea să-și ajute copiii cu temele fără ajutorul unui îndrumător. Mămicile și tăticii care citesc,  reprezintă un exemplu bun pentru generația tânără, deoarece copiii tind să copieze comportamentul adulților. Este necesar să citești la orice vârstă. Dar acest proces ar trebui să fie cel mai intens în anii de școală și studenție.

Îmbunătățirea învățării

Studiile au arătat că o persoană care citește cărți de dezvoltare personală, poate face față mai ușor problemelor din viața sa, față de o persoană care nu citește deloc. Citirea nu este un proces pasiv. Primind material nou, creierul uman începe imediat procesarea acestuia. În timp ce citesc, oamenii în mod inconștient sunt de acord sau se ceartă cu ceea ce citesc, sunt surprinși, enervați, simpatizează cu personajele principale sau îi dezgustă. Citirea ajută la acceptarea și procesarea cu ușurință a oricărei informații necunoscute, ceea ce înseamnă că învățarea va fi mult mai rapidă și mai eficientă.

Dezvoltarea fanteziei

Chiar și acei studenți care nu intenționează să-și asocieze viitorul cu o profesie creatoare, pot avea nevoie de cărți de dezvoltare personală. Toată lumea trebuie să scrie eseuri. În timp ce citește cărți, o persoană împrumută în mod inconștient stilul autorului, cursul gândurilor sale etc. Când citești cărți de dezvoltare personală, poți folosi ceea ce înveți din ele, poți utiliza sfaturile de acolo sau îți poți crea propriul stil de viață. Combinând informațiile primite, cu siguranță vei crea ceva nou și original care te încânta personal, profesional, în relațiile cu copiii etc.

Citirea și comunicarea

Cartea nu va înlocui comunicarea umană vie, dar va putea să te pregătească pentru viață, într-un mod mult mai ușor. Adesea, începi să cunoști noi persoane, doar discutând pe marginea unei cărți. Când interlocutorul observă că ești ”citit” și citești aceleași cărți ca și el, înseamnă că aveți interese comune, putând discuta și dezbate învățăturile din cărțile de dezvoltare personală.

Articole Asemanatoare