Avantajele geamului securizat

Publicat: Expresul

Cei care aud pentru prima data de geam securizat, in general asociaza acest termen cu unele evenimente neplacute, care ar putea avea loc in conditiile in care geamul normal se sparge foarte usor si poate rani la fel de usor. Sticla securizata este, insa, o solutie mult mai avantajoasa decat sticla traditionala si este folosita cu succes atat in amenajari interioare, cat si in amenajari exterioare. Cu ajutorul acesteia se pot realiza nu numai usi, ci si trepte, balustrade, cabine de dus, pardoseli, copertine, iar lista poate continua.

De ce sa alegi un geam securizat

Geamul securizat prezinta numeroase avantaje si, de aceea, este din ce in ce mai folosit de catre firmele specializate in amenajari interioare. In primul rand, clientii aleg geamul securizat pentru ca aduce un plus de eleganta si creeaza un design exterior si interior modern. Nu numai aspectul estetic este important, ci si riscul de ranire este foarte mic, intrucat acesta nu are muchii taioase si se fragmenteaza in bucati mici. Geamul securizat rezista la sarcini mecanice si tensiuni termice si lasa lumina naturala sa patrunda in incaperi.

Sticla securizata poate fi folosita fara griji nu doar pentru ca este placuta din punct de vedere estetic, ci si pentru siguranta pe care o ofera. Materialul este durabil, dar si usor de intretinut si nu isi pierde proprietatile de-a lungul timpului, ci arata uimitor, indiferent de cati ani a fost folosit. Geamul securizat este din ce in ce mai des folosit in cazul constructiilor, atat in ceea ce priveste geamurile, peretii, scarile, cat si pentru design. Obiectele decorative, precum si mobila, pot fi realizate din geam securizat, astfel incat cele mai exigente dorinte ale cumparatorilor sa fie indeplinite.

Ce este si cum se obtine geamul securizat?

Geamul securizat se obtine prin incalzirea sticlei, urmata de racirea ei brusca. Acest procedeu are menirea de a elibera tensiunile din sticla si de a conferi o mai mare rezistenta la socuri mecanice si la indoire. De asemenea, stabilitatea in cazul diferentelor de temperatura si rezistenta la indoire sunt de patru ori mai mari decat in cazul sticlei clasice. Materialul se descompune in bucati mici, fara a exista riscul de accidentari sau taieri. Sticla securizata nu se poate slefui, taia, sau gauri. Geamul securizat se poate folosi atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirilor, pentru definirea spatiilor.

Geamul securizat sau intarit, cum mai este cunoscut, este produs prin incalzirea sticlei la o temperatura foarte ridicata, de 650 de grade Celsius, cand incepe sa se inmoaie. Odata ce aceasta temperatura este atinsa, suprafata este racita imediat, creandu-se o compresie puternica. Procesul de incalzire este urmat de cel de racire, care este controlat in mod electronic. In plus, calitatea securizarii sticlei este in permanenta monitorizata, astfel incat specialistii sa fie informati asupra calitatii securizarii si sa poata confirma ca sunt respectate standardele pentru fiecare securizare.

In plus, acest tip de geam securizat poate fi comandat acum si online, iar clientii pot sta linistiti in privinta rezultatelor si a incadrarii geamului in parametrii standardelor europene.

Articole Asemanatoare