Alegerea corectă a unei echipe de construcții experimentate cu referințe bune va asigura o edificare rapidă și de calitate a casei tale de vis.
Unde poți ca să găsești un specialist bun?
Când căutați un constructor adecvat, trebuie să afli cât mai multe detalii despre oferta pieței: merită să cauți informații pe net, să vizitezi șantierele locale și să îți întrebi inclusiv prietenii care își construiesc acum sau și-au construit deja o locuință.
De asemenea, poți solicita sfatul unui arhitect bun, deoarece acesta lucrează adesea cu echipe specifice de constructori, iar ele, încercând să-și mențină o bună reputație în piață, își îndeplinesc sarcinile în mod fiabil și profesional. Este bine să verifici experiența profesională și calificările constructorilor. Unii producători de materiale de construcții au liste de specialiști certificați care merită recomandați și merită să profitați de o astfel de oportunitate de selecție.
Află istoria firmei de construcții
Este important să efectuezi o cercetare în legătură cu proiectele deja încheiate, standardul de calitate livrat la sfârșitul lucrării și punctualitatea livrării. Este necesar să investighezi personal dacă firma de construcții îndeplinește ceea ce este convenit cu clienții. Discută online cu oameni care au fost deja clienți ai companiei de construcții și vezi dacă aceasta le-a îndeplinit așteptările și a executat 100% ceea ce a fost convenit de la bun început.
Vizitează, dacă ai posibilitatea, proprietățile finalizate ale companiei de construcții
Proiectul poate fi foarte frumos pe hârtie, deci este important să vizitezi și alte proprietăți realizate de firma de de construcții vizată. Aceasta este o mare oportunitate de a afla despre standardul de calitate oferit de compania de construcții clienților.
Compararea costurilor
Când compari ofertele, le poți respinge pe cele mai scumpe, dar și pe cele mai ieftine fără nicio ezitare. Antreprenorul ar trebui să prezinte detaliat serviciile pe care le poate executa, să ofere referințe credibile. De asemenea, este bine să vorbești cu persoanele care au folosit serviciile unei anumite companii.
Ai grijă la formalitățile contractuale
După ce ai decis selecția echipei de construcții, este important să semnezi contractul și să ai grijă de detaliile și precizia formulărilor în ceea ce privește termenii, sfera de lucru, precum și suma și etapele plății. Dacă nu te pricepi, contactează un avocat priceput în domeniul imobiliar.
Contractul de prestări servicii construcții trebuie să precizeze din ce materiale va fi construită casa respectivă, cine le va cumpăra efectiv și se va ocupa de transport. Dacă materialele sunt achiziționate și livrate de către constructor, acesta este responsabil pentru tipul și parametrii acestora, care trebuie să corespundă cerințelor proiectului și va răspunde pentru orice lipsa de conformitate ale acestora. Antreprenorul nu poate modifica singur tipul de materiale, fără a-ți da tu acordul în prealabil.
Contractul ar trebui să includă, de asemenea, un punct referitor la cheltuielile maxime pentru materialele achiziționate de antreprenor, precum și tarifele forței de muncă (indiferent dacă se facturează pe metru pătrat sau pe oră/zi de lucru, după caz), costurile echipamentelor de construcție (de exemplu, excavatoare), precum precum și termenii și modalitățile de plată.
Termenele pot fi stabilite cu date specifice, dar este mai bine să le asociezi cu diferitele etape ale lucrării.
O parte integrantă a contractului ar trebui să fie un program de lucru care îți va permite să controlezi întregul proces. Contractul trebuie să fie însoțit de un proiect de construcție și o autorizație de construire.
Profită de aceste sfaturi și ia cea mai bună decizie atunci când vine vorba de a te transforma visul în realitate. Și Registrul Constructorilor te poate ajuta cu informații extrem de pertinente în acest sens!